Werk Koot en Bie ontdekt

Kees van Kooten en Wim de Bie hebben nooit uitgezonden opnamen ontdekt uit hun tv-carrière. Ze dachten dat het ongebruikte materiaal uit de periode van het Simplisties Verbond en het programma Keek op de Week was weggegooid, maar het werd bewaard door hun producer Maud Keus. Zij overleed vorig jaar.

Van Kooten en De Bie ontdekten de „zestien verhuisdozen met Betamaxbanden” twee weken geleden, aldus Van Kooten, bij voorbereidingen voor een drieluik over hun werk. Daarin praat programmamaker Coen Verbraak met hen. De VPRO brengt de serie in januari op tv. In het programma zal ook het ontdekte materiaal worden getoond. „We hielden nooit zo van bloopers”, zei Van Kooten bij de najaarspresentatie van de VPRO in Amsterdam. „Maar om de zusjes Jet en Koosje Veenendaal [een van hun typetjes] hard te horen vloeken toen iets misging tijdens de opname, is hilarisch.”