Uitgelicht zondag

Man Who Would Be King, The (1975) Pers: Michael Caine, Sean Connery Dir: John Huston Ref: MAN001AP Photo Credit: [ Allied Artists / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

The Man Who Would Be King (John Huston, 1975, VS). Een van Hustons beste films is een mythische verkenning van het wezen van macht, vrij naar Rudyard Kipling. Twee Britse oplichters, Sean Connery en Michael Caine, worden per ongeluk heersers over een afgelegen koninkrijk. BBC 2, 15.25-17.30u.

Le souffle au coeur (Louis Malle, 1971, Fr./It./W-Duitsland). Malles fijnzinnige, geestige en moreel tolerante studie naar adolescentiepijnen én naar de incestueuze affectie tussen een moeder en een puberzoon, twee buitenstaanders in een beknellend Frans bourgeoismilieu in de jaren vijftig. Met Lea Massari, Benoît Ferreux, Michael Lonsdale.TV5, 21.00-23.00u.

Séraphine (Martin Provost, 2008, F/B/D). Ingetogen biografisch drama over het leven van de Franse schilderes Séraphine Louis (1864-1942), bekend als Séraphine de Senlis, maakt scherpe keuzes en concentreert zich op de relatie van de schilderes met haar ontdekker en mecenas, de kunsthandelaar Wilhelm Uhde. Bekroond met Césars voor onder meer beste film, beste actrice en beste scenario. Met Yolande Moreau, Ulrich Tukur.Canvas, 22.10-00.15u.

Milk (Gus Van Sant, 2008, VS). Warme, optimistische film over Harvey Milk, de eerste openlijke homoseksueel die in 1977 in San Francisco werd gekozen in een publiek ambt. Met een formidabele hoofdrol van Sean Penn. Ook met Josh Brolin, James Franco en Emile Hirsch. BBC 2, 23.00-01.00u.

Informatief

De berging van de Koersk. In augustus 2000 zonk in de Barentszzee de kernonderzeeër Koersk, waarbij de bemanning om het leven kwam. Het leek onmogelijk om op de woelige Barentszzee de duikboot te bergen, maar een consortium van bergingsbedrijven onder leiding van de Nederlandse broers Van Seumeren ging in mei 2001 aan de slag. Na veel tegenslag werd de Koersk begin oktober toch geborgen.Ned.2, 18.50-19.35u.

Feuchtgebiete erforschen: Charlotte Roche und ihre Leser. Hilka Sinning laat in deze documentaire fans en critici van Charlotte Roches bestseller Feuchtgebiete (in het Nederlands verschenen als Vochtige streken) aan het woord. Daarbij schrijver en tv-presentator Harald Schmidt die een fan van het boek is, literatuurcriticus Denis Scheck die de auteur verwijt in te spelen op de lagere instincten van een massapubliek en de Franse auteur Frédéric Beigbeder, die het boek looft vanwege de subversieve humor. Ook vertellen ‘gewone lezers’ wat zij van het boek vinden. Arte, 23.10-00.00u.

Amusement

Vivica Genaux – Schwetzinger Festspiele 2011. Opname uit het Rokokotheater van Slot Schwetzingen van een concert door de mezzosopraan Vivica Genaux met Concerto Köln onder leiding van Martin Sandhoff. Genaux zingt aria’s van Händel, Hasse, Vivaldi en Evaristo Felice Dall’Abaco. Arte, 19.15-20.00u.

U2 at Glastonbury. Hoogtepunten van het concert door de Ierse band op de eerste dag van het festival van dit jaar. De uitzending wordt voorafgegaan (om 23.25u) door een documentaire over de opnamen uit 1991 van hun album Achtung Baby. BBC 1, 00.55-01.55u.

Sport

Formule 1: GP van Japan. Rechtstreeks verslag van de race. Om 15.40u een samenvatting met alle hoogtepunten. BBC 1, 07.00-10.10u.

Wielrennen: Parijs-Tours. Verslag van de finale van de op een na laatste wegklassieker van dit seizoen. Canvas, 15.25-17.00u.