Vastgelopen schip op Westerschelde weer los

Een schip is vannacht vastgelopen op de Westerschelde. Het autoschip Repubblica Argentina, dat met zijn lading onderweg was van Antwerpen naar Dakar, strandde in het Nauw van Bath op een zandbank. Pas in de loop van zaterdagochtend kan een eerste poging worden gedaan het schip weer vlot te trekken. Dat meldde de Veiligheidsregio Zeeland vanochtend.

De positie van het vaartuig, dat rond 01.30 uur vastliep, is stabiel. Sleepboten zijn aanwezig, maar kunnen door het afgaande water nog weinig uitrichten, meldt persbureau Novum. Rond het middaguur is het opnieuw hoogwater. Gewerkt wordt aan een bergingsplan. De hulpdiensten coördineren hun activiteiten vanuit Middelburg en vanaf het water.

Hoe het tweehonderd meter lange schip kon vastlopen is nog onbekend. Dat wordt onderzocht, onder meer door de politie.

Update 14.19 uur:
Het schip is inmiddels losgetrokken en is onderweg naar de Sloehaven. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten.


Grotere kaart weergeven