OM in gesprek met Krol over homopesterijen

Het Openbaar Ministerie heeft volgende week een gesprek met Henk Krol, de hoofdredacteur van de Gay Krant. Herman Bolhaar, voorzitter van het college van procureurs-generaal, wil praten over het landelijke meldpunt homopesten, zo laat Krol weten.

Het gesprek vindt dinsdag plaats. Meteen daarna overlegt Krol met de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer over een mogelijke samenwerking binnen het meldpunt. Brenninkmeijer kondigde dat vorige week al aan in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.

Volgens Krol zien de autoriteiten eindelijk de ernst van de zaak in. De Gay Krant stelde het landelijk meldpunt voor homopesterijen vorige week in nadat bekend was geworden dat een homostel het Haagse Laakkwartier was ontvlucht na “aanhoudende treiterijen” door allochtone jeugd. Krol vindt dat het meldpunt moet worden overgenomen. “Dit is geen taak voor de Gay Krant”, zegt hij. Inmiddels zijn er op het meldpunt al meer dan 85 meldingen binnengekomen van homopesterijen. In enkele gevallen zijn de slachtoffers met de gemeente al tot een oplossing gekomen.

    • Lex Boon