Oeuvreprijs voor choreograaf Ton Lutgerink

Beeld van de repetitie van de theaterdansvoorstelling Penelope, geregisseerd door Els van der Jagt en Ton Lutgerink. Foto NRC / Leo van Velzen

Danser en choreograaf Ton Lutgerink heeft vanavond een Gouden Zwaan ontvangen. Hij kreeg de oeuvreprijs tijdens het Gala van de Nederlandse Dans in Maastricht voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dans, meldt de organisatie.

De overige prijzen gingen naar Dansgroep Amsterdam en het Nationale Ballet. Dansgroep Amsterdam won de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. Jurgita Dronina, eerste soliste bij het Nationale Ballet, kreeg de prijs voor meest indrukwekkende dansprestatie overhandigd.

De Zwanen werden uitgereikt in het kader van de Nederlandse Dansdagen. De dansprijzen zijn een initiatief van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

    • Lex Boon