‘Derde Nederlandse dode bij busongeluk Java’

Het busongeluk van gisteren op het Indonesische eiland Java heeft mogelijk aan een derde Nederlandse het leven gekost. Ook liggen er nog acht gewonden in het ziekenhuis.

Bij het fatale ongeluk in de buurt van Bandung kwamen volgens Indonesische media in totaal vier mensen om het leven. Het ministerie bevestigde vrijdag dat een Nederlandse man en vrouw zijn omgekomen. Mogelijk heeft het ongeval een derde Nederlandse het leven gekost. Het ministerie en reisorganisatie NRV Holiday, kunnen dat echter niet bevestigen.

Onder de gewonden die in het ziekenhuis liggen zijn ten minste zes Nederlanders. Over hoe de gewonden eraan toe zijn kon de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken niets zeggen, aldus persbureau Novum.

Bij het fatale ongeluk kwamen een Nederlandse man en vrouw om het leven. Volgens Indonesische media weigerden de remmen van het voertuig, waarna de bus op een muur knalde. In de bus zaten veertien passagiers, onder wie elf Nederlanders.