Koel met regen

De verschillen met vorig weekeinde zijn als dag en nacht. Het is op sommige plaatsen 10 tot 15 graden kouder en er vallen verspreid over het land buien. Sinds de nazomer afgelopen donderdag verdreven werd waait het stevig en is het wisselvallig najaarsweer.

De koude lucht uit het poolgebied heeft Nederland inmiddels bereikt. Doordat deze frisse lucht over het relatief warme zeewater strijkt, ontstaan onderweg gemakkelijk nieuwe buien.

Vandaag wordt het slechts een graad of 12. Momenteel zijn het nog buien die worden afgewisseld door droge momenten, maar morgen neemt de bewolking vanuit het westen toe en volgt er een periode met langdurig regen.

Na een frisse nacht met enkele opklaringen en landinwaarts op beschutte plaatsen een graad of 5 komt morgen, met een naar zuidwest draaiende wind, de temperatuur weer wat hoger uit. In de ochtend is in het oosten mogelijk nog een versluierd zonnetje te zien, maar vanuit het westen gaat het regenen waarna het ’s middags overal nat is. Het wordt 14 tot 16 graden.

Begin volgende week houdt het wisselvallige herfstweer aan. Er zijn perioden met regen of er vallen buien en soms breekt de zon door. In eerste instantie is het wat warmer dan normaal met maandag zelfs 16 tot 19 graden.