Ik wil ook graag verven op de krant Dat kan, met die van door de week

Als plattelandbewoner en abonnee nog een poging: graag één katern van de zaterdageditie ZONDER nietje. De krant wordt ook gebruikt voor verven, natte schoenen en laarzen, weckpotten in opbergen, planken en laden mee bedekken, knutselen met kleinkinderen. Kortom duurzaam gebruik.

Thea Harkema

Sellingen (O-Groningen)

Ik ben een groot liefhebber van het tabloidformaat. Zoals eerder door velen is gemeld is het echter wel lastig dat alle katernen door der week zo in elkaar gevouwen zijn. Is het niet een idee om door de week het katern Economie op roze papier te drukken? Het is dan meteen te vinden en uitneembaar.

Ton Steinz

Laren

Interessante vragen – en nuttige tips voor duurzaam gebruik. Alleen, nu de ‘nietjesoorlog’ eindelijk is gestreden en de hele zaterdagkrant weer wordt geniet, lijkt het mij geen goed idee de schermutselingen te hervatten. Productieredacteur Guus Beek legt me bovendien uit dat het verzoek van de lezer om op zaterdag structureel één katern zonder nietjes te laten verschijnen, technisch ook niet haalbaar is. Maar hij wil de lezer graag geruststellen: wie de krant door de week bewaart, heeft op zaterdag waarschijnlijk genoeg los papier bij de hand om de inhoud van de schoenenkast van Imelda Marcos op te poetsen.

Het andere verzoek is helaas ook niet goed mogelijk: de krant wordt in één keer gedrukt, dat wil zeggen dat alle nieuwskaternen tegelijk over de persen rollen. Een katern met een afwijkende papierkleur zou tevoren moeten worden gedrukt, wat de actualiteit ervan niet ten goede komt.