'Ik wil niet het middelpunt van iemands leven zijn'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Germain en Rosalie.

Voor

Germain: „Ik heb twee lange relaties gehad. De laatste duurde zes jaar, met onderbrekingen waarin het een tijdje uit was. Dan ging ik ook wel eens met iemand anders. Het liep uiteindelijk stuk op mijn bindingsangst. Mijn ex wilde samenwonen, maar ik hield de boot af.”

Rosalie: „Ik ben geen planner, ik doe maar wat. Maar als ik aan iets

begin, maak ik het af.”

Hij: „Een relatie als het ultieme, dat is niet echt op mij van toepassing. Het matcht ook niet met onze zapcultuur. Ik kan slecht kiezen. En ik zie veel mensen die zich blijven vastklampen, terwijl ze elkaar eigenlijk afremmen. Soms moet je gewoon apart verder.”

Zij: „Mijn relaties duurden tot nu toe één à anderhalf jaar. Ik heb vaak gedacht: dit is leuk voor de time being, maar meer niet. Soms bleek ik het minder serieus te nemen dan de ander.”

Hij: „Ik werk voor een groot kledingmerk en maak dertig, veertig reizen per jaar. Ik heb een internationaal vriendennetwerk. Als je geen vriendin hebt, kun je daar eens blijven overnachten.”

Zij: „Mijn vriendinnen en ik zijn blij dat we vrijgezel zijn. We mogen wel graag naar mannen kijken en met ze flirten, vooral in clubs en cafés. Het spel is leuk.”

Hij: „In de modewereld is mooi de norm, daar ben ik aan gewend. Maar ik val niet op echte modetiepjes. Ik hou van stoere vrouwen, met een duidelijke eigen identiteit. Ik vind het ook geen probleem als zij meer verdient dan ik.”

Zij: „Ik val op het type hockeyer met een alternatief, slordig randje. En het is fijn als een man zijn eigen gang gaat. Je moet tegen mij niet te vaak zeggen: ‘Als jij het maar naar je zin hebt…’ Ik wil best eens verwend worden, maar ik wil niet het middelpunt van iemands leven zijn.”

Na

Hij: „Een keurig typje, studentenmeisje-plus. Office-look met een parelmoeren kettinkje. Heel netjes, maar bij mij past het niet.”

Zij: „Hij was groot, donker, outgoing. Ik denk dat hij best succes heeft bij de vrouwen. Maar ik vond hem niet aantrekkelijk.”

Hij: „Ze was wel grappig en spontaan. Er gingen zo 2,5 uur voorbij.”

Zij: „Het verliep vlot, hij heeft een goede babbel. Ik heb ook wel gelachen, maar niet om iets specifieks dat hij zei. Ik lach sowieso veel.”

Hij: „Ik ben niet erg de diepte ingegaan, want ik wist al dat ik niks met haar wilde. We zijn allebei grotestadsbewoners die van ver gekomen zijn – ik van Texel, zij uit het zuiden. Dat was een raakvlak. Maar we leven totaal anders. Zij gaat naar netwerkborrels, ik hou van bruine, vage kroegjes.”

Zij: „We hebben geen gegevens uitgewisseld, maar we waren tevreden over het feit dat we een grappige avond hadden gehad, als niet-daters. Misschien doe ik het nog wel een keer. Alleen – waar haal ik de tijd vandaan?”

Hij: „Een zakelijke, nette man, dat lijkt me wel iets voor haar. Type Amsterdam-Zuid.”