Het modealfabet

Piet Paris, zonder twijfel Nederlands bekendste mode-illustrator, heeft zijn krachten gebundeld met modejournalist Georgette Koning. Zij publiceert in modebladen, boeken en NRC Handelsblad. Samen maakten ze een modewoordenboek, waarin de modewereld aan de hand van 26 modebegrippen besproken wordt, Mode van A tot Z,. Van de A van Accessoires, tot de Z van Zzzz (‘mode is een droom’). De hoofdstukken verschenen eerder als losse afleveringen in Het Parool .Paris illustreert zijn idee bij het begrip, en Koning geeft uitleg. Zo zien we bij de V van Vintage een jurk met een spinnenweb, en beschrijft Koning hoe vintagekleding pas populair werd toen actrice Julia Roberts tien jaar geleden in een tweedehandsje bij de Oscaruitreiking verscheen. Het zijn bijzonder mooie tekeningen, en er valt voor modeleken én -kenners ook iets te leren. (Lecturis Books, 19,95 euro.)

Nathalie Wouters

    • Nathalie Wouters