Haar in de olie

Alleen de strobaal op het hoofd van mijn dochter herinnert nog aan de vakantie. Voor de behandeling van haar zongedroogde pluizenhoofd zouden we eigenlijk een korte reis naar Marokko moeten boeken, het land van de arganolie.

Daar heeft iedereen het tegenwoordig over, over de wonderbaarlijke werking van de olie van de argannoot, boordevol vitaminen en anti-oxydanten. De argannoot zit in de vrucht (een soort reuzenolijf) van de arganboom. In die noot – die moeilijk te kraken is – zitten een paar amandelvormige pitten. Uit die pitten wordt de arganolie geperst.

En als je die olie in je haar smeert, „herstelt het de elasticiteit”, wordt het haar „veerkrachtig” en krijgt het „een ongekende glans”.

Warempel – dochters haar laat zich met een paar druppels temmen. „Mijn dode punten voelen nu veel zachter”, zegt ze. „En mijn haar pluist niet meer.” Het glanst ook mooi.

Dat mag ook wel voor dat geld. Een flesje Moroccanoil Treatment kost veertig euro. Dan kunt u beter arganolie voor in de keuken in huis halen. Dat is goed voor hart- en bloedvaten en ook in het haar te smeren.

Moroccanoil Treatment, 100 ml, 39,95 euro

    • Monique Snoeijen