Golfer wint 108 kilo ham

De Schotse golfer Elliot Saltman hoeft voorlopig zelf geen ham meer te kopen. Hij won gisteren in Spanje zijn lichaamsgewicht in serranoham. Saltman kreeg die prijs door een hole-in-one te maken op de derde hole van de Madrid Masters. Volgens de European Tour weegt Saltman 108 kilo. Zijn prijs is meer dan 8.000 euro waard.

Opmerkelijk genoeg was het voor de 29-jarige Schot al de derde hole-in-one van het jaar. In juni deed hij het twee keer in één week, tijdens de Wales Open, op de Ryder-Cupbaan van Celtic Manor. „Hier kan ik wel tot Kerst mee doen”, zei Saltman tegen persbureau Reuters over zijn prijs in Madrid. „Ik heb geprobeerd wat af te vallen, maar ik ben nu blij dat ik niet zoveel kilo’s kwijt ben.”

Ondanks zijn hole-in-one van gisteren doet Saltman – nummer 686 op de wereldranglijst – niet mee om de prijzen tijdens het prestigieuze toernooi in de Spaanse hoofdstad. De Schot liep zijn tweede ronde gisteren precies in 72 slagen, het baangemiddelde. Een dag eerder was hij geëindigd op drie slagen boven par.

Op veel grote toernooien wordt vaak een auto beschikbaar gesteld als prijs voor de eerste golfer die een hole-in-one slaat.