Flinterende frisheid

Uitvoeriger kennismaken met de Griekse wijnbeginselen kan behalve met het boek Druiven en Droesem ook op vloeibare wijze. De proefdozen die importeur Grieksewijnen.com heeft samengesteld zijn daarvoor bij uitstek geschikt, want die bevatten niet bepaald verstofte kelderdochters.

Op de site tref ik er tenminste twee aan van producenten waarmee niet alleen ík positieve ervaringen had. Zo waren tijdens de Decanter World Wine Awards 2011 Alpha Estate en Domaine Gerovassiliou niet van het erepodium weg te slaan. Ik zie dat ook een van mijn andere Griekse lievelingetjes ‘op proef’ mag: Malagousia 2009 uit Epanomi. Een kleinood van miniatuurdomein Gerovassiliou dat wordt beschouwd als een van de trendsetters van de moderne Griekse wijnbouw. Dat is wat de boeken zeggen. Maar hoe spreekt het glas nu? Boekdelen. Bijzonder druivige wijn. Niet al te ver ingedroogd rozijntje. Perzik en abrikoos. Een ruggensteuntje van voorzichtig houtgebruik. Vanilleflardje. Flinterende frisheid. En met respect voor het milieu geproduceerd bovendien.

Griekse wijn online: grieksewijnen.com