Citaten

„Wij hebben echt last van de wet van de remmende voorsprong. Europa is zelfingenomen, ze denkt dat ze echt de zaken op orde heeft.”

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) waarschuwt in Buitenhof (AVRO/VARA/VPRO) voor verlies van kennis, 2 oktober.

„Eigenlijk heb ik niet zo veel fantasie. Sommige mensen kakken er prachtige verhalen uit, jongen. Dat kan ik helemaal niet. Ik kan een anekdote vertellen, en die flink aanzetten, maar ik moet het doen met mijn eigen ervaringen.”

Actrice Wimie Wilhelm, de Volkskrant, 4 oktober.

„De Amerikanen vinden meneer Aart heel verkeerd, want dat vinden ze een slecht rolmodel. En ze snappen niet dat zelfs kinderen ironie begrijpen.”

Acteur Aart Staartjes over de onderhandelingen over zijn personage met de licentiehouder van Sesame Street, in Achter het scherm (NTR), 5 oktober.

„Als de Republikeinen volgend jaar de presidentsverkiezing verliezen, dan hebben ze eigenlijk van zichzelf verloren.”

Amerikaans correspondent Eelco Bosch van Rosenthal in NOS op 3, 4 oktober.

„Deze regering is slechter dan de apartheidsregering, want van hen wist je tenminste wat je kon verwachten.”

Nobelprijswinnaar Desmond Tutu in het late NOS Journaal over de weigering van een Zuid-Afrikaans visum aan de dalai lama, 4 oktober.

„Steve is het bewijs dat nerds niet winnen. Kunstenaars winnen. En Steve, die technoloog maar eigenlijk kunstenaar is, laat zien dat kunst ertoe doet en dat de anderen het feit over het hoofd hebben gezien dat mensen gewoon mooie simpele producten willen.”

Google-topman Eric Schmidt over de deze week overleden oprichter van Apple Steve Jobs, ABC news, 5 oktober.