Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Betogers Occupy Wall Street crowdfunden eigen krant

Een demonstrant leest een exemplaar van de Occupied Wall Street Journal. Foto AFP / Spencer Platt

De protestbeweging Occupy Wall Street groeit snel, zeker online. Toen de rekening voor de eerste editie van de Occupied Wall Street Journal betaald moest worden was de benodigde 12.000 dollar via crowdfunding dan ook snel binnen.

De protestkrant Occupied Wall Street Journal verscheen vorige weekend voor het eerst in een oplage van 50.000 stuks. De krant van vier pagina’s bevat enkele profielen van de demonstranten, tips om de beweging te helpen, een kaart van het gebied waar de demonstranten verblijven en een overzicht van de protesten.

De makers van de krant roepen nu via het crowdfundsite Kickstarter om te blijven doneren, zodat de krant voorlopig kan blijven verschijnen.

PLEASE KEEP CONTRIBUTING! We don’t have billions like FOX News nor are we bankrolled by the Koch brothers. We only have YOU! You have our tremendous gratitude, but this money will only pay for two issues. The more money we get, the more newspapers, posters, stickers and flyers we can print to get out the voice of the 99%! Please keep contributing and encouraging all your friends, family and colleagues to do likewise!

Vandaag verscheen de tweede editie van de Occupied Wall Street Journal. De krant is online nog niet beschikbaar, maar lees hieronder nummer 1.

Occupied Wall Street Journal