Alle wegen leiden naar Betsy Fagin: Wall Street

Demonstranten bij Wall Street, onder wie hiernaast blogger Betsy Fagin, protesteren tegen het economische systeem. Op pagina 2 studente Floor Rusman die zeker niet de Zuidas wil bezetten. Op pagina 3 pleit Frank Ankersmit voor industrieel kapitalisme.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 30: A sign is seen at a gathering of demonstrators opposed to corporate profits on Wall Street at Zuccotti Park in the Financial District on September 30, 2011 New York City. Hundreds of activists affiliated with the 'Occupy Wall Street' demonstrations have begun living in Zuccotti Park in the Financial District near Wall Street. The activists will march against police brutality later in the day. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Ik kan ’s nachts niet slapen. Ze blijven me maar vragen wat ik aan het doen ben op Wall Street. Ik zal u zo kort mogelijk vertellen waarom ik op Wall Street ben. Mijn redenen wisselen weleens, maar vanmorgen om 4.37 uur waren het de volgende (Betsy’s persoonlijke top 10 + 1):

omdat fatsoenlijke kinderopvang meer kost dan wat ik verdien als ik fulltime werk.

omdat mijn ouders nauwelijks rondkomen van hun AOW.

omdat mijn openbare bibliotheek steeds minder diensten kan verlenen en alsmaar geld moet inzamelen om open te kunnen blijven.

vanwege de staat van het onderwijs

vanwege hoe lang het duurt om mijn studieschuld af te betalen

vanwege de staat van de gezondheidszorg

vanwege de doodstraf

vanwege oorlog zonder einde

vanwege het klimaat

vanwege sekseongelijkheid

vanwege geweld, misbruik en verwaarlozing in talloze vormen

Ik slaap ’s nachts niet, maar ik droom dat er een andere wereld mogelijk is.

Dat is het.

Amerikaans dichter en blogger Betsy Fagin is bibliothecaresse en begon een boekenuitleenservice voor de demonstranten die nabij Wall Street kamperen. Te lezen op betsyfagin.com.

    • Betsy Fagin