Afscheid in oorlogstijd

Na acht jaar vertrekt Jean-Claude Trichet deze maand als president van de Europese Centrale Bank. Trichet paste altijd als een havik op de winkel. Al wankelt nu de eurozone die hij hielp opbouwen.

Jean-Claude Trichet, president of the European Central Bank (ECB), gestures during a press conference on September 8, 2011 in Frankfurt/M., western Germany. The European Central Bank is ready to provide eurozone banks with all the liquidity they need, Trichet said. AFP PHOTO BORIS ROESSLER GERMANY OUT
Jean-Claude Trichet, president of the European Central Bank (ECB), gestures during a press conference on September 8, 2011 in Frankfurt/M., western Germany. The European Central Bank is ready to provide eurozone banks with all the liquidity they need, Trichet said. AFP PHOTO BORIS ROESSLER GERMANY OUT AFP