Advocaat bijna zeker van EK met Rusland

Rusland heeft plaatsing voor het EK nog steeds in eigen hand. De ploeg van coach Dick Advocaat won in groep B van het EK-kwalificatietoernooi uit bij concurrent Slowakije met 0-1. Alan Dzagoev maakte in de 71e minuut het doelpunt. Met 20 punten uit 9 wedstrijd heeft Rusland drie punten voorsprong op Armenië, dat met 4-1 van Macedonië won. Dinsdag treffen de Russen thuis het zwakke Andorra.

In groep E verzekerde Zweden zich van de tweede plaats achter Nederland. Het elftal van bondscoach Eric Hamrén won met 2-1 bij Finland en heeft nu drie punten voorsprong op Hongarije. De Hongaren zouden Zweden kunnen achterhalen, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Zweden, dat daardoor zeker is van de play-offs. De Zweden zijn nog in de race om als beste nummer twee rechtstreekse plaatsing af te dwingen. Dan moet er dinsdag in eigen huis gewonnen worden van Nederland. Zlatan Ibrahimovic is dan niet van de partij. De spits van AC Milan kreeg een gele kaart en is geschorst.

In groep F zette Griekenland een belangrijke stap op weg naar EK-kwalificatie. De Grieken wonnen in Athene met 2-0 van concurrent Kroatië. Samaras en Gekas maakten na de rust de doelpunten voor Griekenland, dat nu twee punten voorsprong heeft op de Kroaten. Spanje won ook zijn zevende wedstrijd. Uit bij Tsjechië werd het 0-2. (Novum)