Weer

Een actief lagedrukgebied, met zijn kern boven Scandinavië, laat bij ons het weer vanuit het noordwesten komen. Storingen met bijbehorende koude lucht storten zich over ons land en worden nog extra gevoed door de nog relatief warme Noordzee.

In het weekend neemt een ander lagedrukgebied het over. Hoge druk probeert zich op te bouwen richting Nederland en stuwt warme lucht onze kant op, maar minder wisselvallig wordt het niet. Sterker nog, het gaat alleen maar meer regenen en bovendien ook nog harder waaien.

Vanavond en vannacht wordt het landinwaarts droger, met flink wat opklaringen. Aan zee blijven wel geregeld buien vallen. Het koelt af naar 7 tot 10 graden.

Morgen vallen er door het hele land buien. De meeste vallen in het zuidwesten van het land met daar de hele dag ook veel bewolking. Hoe verder richting Drenthe en Groningen, hoe beter de condities. Daar vallen beduidend minder buien en is er meer ruimte voor zon. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig bij maxima rond 12 graden.

Zondag en maandag zitten we in warmere lucht, maar er staat veel wind en het regent aanhoudend. Vanaf dinsdag zijn er ook droge perioden en schijnt af en toe de zon.