Verdachten gearresteerd voor bom in Zeeland

Drie verdachten zijn opgepakt in verband met een zwaar explosief in Zeeland.

. De politie heeft drie mensen opgepakt in verband met de explosie op het strand in Ritthem (Zeeland), bijna twee weken geleden. De drie zijn aangehouden in hun woning in Oost-Souburg, bij Vlissingen. De politie doet daar sinds gisteren onderzoek. Daarbij is ook de Explosieven Opruimings Dienst aanwezig. Het Openbaar Ministerie wil in verband met het onderzoek verder niets zeggen over de huiszoeking en de arrestaties.

Een harde knal veroorzaakte twee weken geleden onrust in de omgeving van Vlissingen. De politie kon in eerste instantie niet vaststellen wat er was gebeurd.

Een dag later bleek dat een caisson op het strand van Ritthem was opgeblazen. De explosie sloeg een krater van drie meter. De klap was zo hard dat hij tot ver op Walcheren en Zuid-Beveland werd gehoord. De politie kreeg meer dan honderd telefoontjes over de knal. Sommige omwonenden hadden een grote rookpluim en een vuurbal gezien. Bij één bewoner sneuvelden ruiten. Na de explosie zagen getuigen twee auto’s snel wegrijden bij Ritthem. De Explosieven Opruimings Dienst stelde na onderzoek vast dat een zwaar explosief was gebruikt. (NRC)