Tientallen lijken gevonden in Mexico

De Mexicaanse marine heeft in drie huizen in de kuststad Veracruz 32 lijken gevonden. Twee weken geleden werden daar voor de ogen van verbijsterde automobilisten 35 verminkte lijken langs de weg gedumpt. Dat meldt persbureau AP. Vermoed wordt dat ook de macabere vondst van donderdag verband houdt met de strijd die tussen verschillende drugskartels woedt

Het Zetas-kartel, dat steeds meer macht naar zich toe trekt, nam verleden jaar de drugshandel in Veracruz over. Volgens ingewijden heeft het Sinaloa-kartel een bende ingehuurd om het de concurrent lastig te maken.
Vorige week maakte president Félipe Calderon bekend dat in de stad Veracruz en elders in de gelijknamige deelstaat federale politietroepen en legereenheden werden ingezet.

Mexico al jaren geteisterd door drugsgeweld

Mexico wordt al jaren geteisterd door drugsgeweld. Drugskartels bestrijden elkaar op leven en dood. Ook ontvoeren zij mensen, veelal immigranten, om hen te dwingen drugskoerier te worden. Mensen die weigeren worden vermoord. De laatste tijd zijn veel massagraven met door de kartels vermoorde mensen gevonden.
Sinds de regering-Calderon in 2006 een offensief tegen de kartels lanceerde zijn al ruim 44.000 mensen bij drugsgeweld om het leven gekomen.

    • Lex Boon