Rooney sr. opgepakt in gokzaak

De vader van de Engelse topvoetballer Wayne Rooney is gisteren samen met acht anderen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een gokschandaal in het Schotse clubvoetbal. Ook een oom van de aanvaller van Manchester United werd gisteren aangehouden.

De arrestaties, in Liverpool en Glasgow, houden verband met een wedstrijd tussen Motherwell en Hearts in de Schotse Premier League, op 14 december vorig jaar. Hearts won dat duel met 2-1.

De Engelse middenvelder Steve Jennings (26) van Motherwell, die gisteren ook werd aangehouden, zou aan het einde van de wedstrijd bewust tegen een rode kaart zijn opgelopen door de scheidsrechter grof te beledigen. De voetballer is afkomstig uit Liverpool maar speelt al twee jaar in Schotland.

De vereniging van Britse bookmakers vond het destijds meteen al verdacht dat onder meer vanuit Liverpool om forse bedragen werd gewed dat tijdens de wedstrijd in Schotland een speler uit het veld zou worden gestuurd. Daarop volgde een grootschalig onderzoek naar het incident.

Wayne Rooney sr. (48) werd gisteren op borgtocht vrijgelaten. Zijn zoon speelt vanavond met de Engelse nationale ploeg in Montenegro een kwalificatieduel voor het EK van volgend jaar.

Volgens de Italiaanse bondscoach van Engeland, Fabio Capello, is zijn aanvaller „relaxed en kalm” onder de situatie en kan hij vanavond gewoon spelen.