Palin doet niet mee en wordt nóg actiever

Als mediapersoonlijkheid blijft ze Obama bestoken.

Ze doet niet mee aan de Amerikaanse verkiezingen, maar ze blijft er alles aan doen om president Obama uit het Witte Huis te verjagen. Met die boodschap maakte Sarah Palin een eind aan de maandenlange speculaties dat ze zou meedingen naar de Republikeinse nominatie voor 2012. „Als je geen kandidaat bent, ben je vrij van ketenen en kun je zelfs nog actiever zijn”, zei Palin in een radiogesprek.

De onbekende gouverneur van Alaska werd in 2008 in één klap beroemd toen John McCain haar vroeg als vicepresidentskandidaat. Sindsdien is Palin niet meer uit de publiciteit geweken. Wat haar ongeschikt maakte als running mate – onbezonnen, ongenuanceerd en oncontroleerbaar – werd haar succes als mediapersoonlijkheid. Palin schreef twee bestsellers, was de ster van een reality soap en werd politiek commentator bij Fox News. (NRC)