Nuchter in de kroeg tussen Schotten en Ieren

Zonder behoorlijk sportkanaal op de kabel moet ik voor rugbywedstrijden dus naar de kroeg. Zoals aanstaand weekend, als de kwartfinales in het wereldkampioenschap Rugby worden gehouden. In Nieuw-Zeeland. Wat het prettige ontregelende gevolg heeft dat je om kwart voor zeven ’s ochtends nuchter in een kroeg staat voor de eerste wedstrijd. Een kroeg in de ochtend met frisse ogen bekijken heeft altijd iets ongemakkelijks. Bij die wedstrijden blijkt altijd weer dat er meer Engelsen, Ieren, Australiërs en Schotten in Nederland wonen dan je denkt. Er zijn niet veel Nederlanders die voor Rugby naar de kroeg gaan, zeker niet als de Albert Heijn nog niet eens open is.

Door een bizar toeval zijn de speeldagen gesplitst naar halfrond. Morgen is het noordelijk halfrond aan de beurt. Zondag spelen de zuidelijke landen. Nieuw-Zeeland zou geen problemen met Argentinië moeten hebben, Nieuw-Zeeland is al jarenlang het sterkste rugbyland ter wereld, maar werd toch maar een keer kampioen: de allereerste keer dat er om de cup werd gespeeld in 1987.

Elsje Jorritsma

    • Elsje Jorritsma