Magere overwinning Nederland op Moldavië

Klaas-Jan Huntelaar viert zijn doelpunt samen met Dirk Kuyt. Foto AP /Bas Czerwinski

Nederland heeft Moldavië in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012 met 1-0 verslagen. Het doelpunt kwam op naam van Klaas-Jan Huntelaar. Hij maakte voor 48.000 toeschouwers in de Rotterdamse Kuip vlak voor rust de 1-0. Door de overwinning is Nederland groepshoofd bij de loting voor het EK.

In dezelfde poule won Zweden van Finland met 1-2. Daarmee zijn de Zweden zeker van de tweede plaats in poule E en daarmee van de play-offs voor EK-kwalificatie. Dinsdag sluit Oranje de kwalificatiereeks af met een duel tegen Zweden. Als de Scandinaviërs winnen kunnen ze zich ook nog rechtstreeks kwalificeren als beste nummer twee.

Rusland bijna zeker
Bondscoach Dick Advocaat zette met Rusland een belangrijke stap op weg naar het EK. De ploeg versloeg Slowakije met 0-1. Rusland heeft nu aan een punt in de thuiswedstrijd tegen Andorra genoeg om zich te kwalificeren.

Turkije verloor thuis met 1-3 van Duitsland. Door de winst van België op Kazachstan staat de ploeg van bondscoach Guus Hiddink nu derde op één punt achter België. België speelt de laatste wedstrijd tegen Duitsland, Turkije krijgt Azerbeidzjan op bezoek.

    • Dirk-Jan Zom