Mogelijk ook telefoontaps bij Britse krant The People

Naast Rupert Murdochs News Corp. wordt nu een tweede mediaconcern, Trinity Mirror, beschuldigd van afluisterpraktijken. Een ex-verslaggever van de Britse roddelkrant The People, onderdeel van Trinity Mirror, zegt dat de krant de telefoons van meerdere beroemdheden zou hebben getapt, onder wie de oppas van de kinderen van David Beckham en tv-presentatrice Ulrike Johnsson. Trinity Mirror, dat ook de kranten Daily Mirror en Sunday Mirror uitgeeft, ontkent de beschuldigingen van de oud-werknemer, David Brown. De beschuldigingen lekten uit op Sky News, dat weer deels in het bezit is van Murdochs News Corp. Er loopt een groot onafhankelijk onderzoek naar het hackschandaal bij News of the World, onderdeel van datzelfde News Corp. De rechter die het onderzoek leidt heeft gezegd dat ook naar andere kranten is gekeken. Het is onduidelijk of er een apart onderzoek komt naar Trinity Mirror. (Reuters)