Lijkschouwer Michael Jackson maakte fouten

Lijkschouwer Elissa Fleak tijdens haar proces. Foto AP / Mario Anzuoni

De lijkschouwer van Michael Jackson heeft enkele fouten gemaakt. Dat heeft ze vannacht in een verhoor toegegeven, meldt persbureau AP.

Lijkschouwer Elissa Fleak erkerde dat ze geen flesje slaapmiddel had gevonden, hoewel ze dat wel in haar rapport had gezet. Dat flesje werd in werkelijkheid pas vier dagen later door de politie aangetroffen. Ook is ze vergeten om vingerafdrukken te nemen van enkele flesjes.

Fleak werd verhoord in de rechtzaak tegen de lijfarts van de in 2009 overleden popster, Conrad Murray. De 58-jarige arts wordt beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de dood van Jackson. Volgens Murray nam de zanger op 25 juni zelf de dodelijke dosis propofol, een zwaar slaapmiddel, toen hij Jackson alleen liet in zijn kamer.

Deze week werden in de rechtszaak ook geluidsopnames afgespeeld, waarin Michael Jackson, een maand voor zijn overlijden, het tegen Murray heeft over de oprichting van het grootste kinderziekenhuis ter wereld.

    • Lex Boon