Kortkolom cultuur

Bouw Muziekpaleis vertraagd tot 2014

Door onze cultuurredactie

utrecht. De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe Muziekpaleis hebben het hoogste punt bereikt. Maar de voltooiing van het sterk vertraagde en steeds duurdere complex met vijf zalen (134 miljoen) vergt nog ruim twee jaar. Hoop is nu dat het Muziekpaleis begin 2014 opent. Streefdatum was april 2013. Sinds de sluiting van Muziekcentrum Vredenburg in 2007 worden de grote concerten gegeven in de ‘Rode Doos’ aan de snelweg A2.

Nominaties Otten en Vegter VSB Poëzieprijs

Door onze cultuurredactie

Rotterdam. De jury van de VSB Poëzieprijs 2012 heeft de dichtbundels Ezelskaakbeen van Peter Ghyssaert, Hemelsblauw van Jan Lauwereyns, Gerichte gedichten van Willem Jan Otten, Dode kamer van Erik Spinoy en Eiland berg gletsjer van Anne Vegter genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2012. De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige dichtbundel met een geldbedrag van 25.000 euro.

Jansons en Dudamel

Door onze cultuurredactie

Rotterdam. Bij de uitreiking van de Gramophones (Britse prijzen voor klassieke muziek) werd de jonge dirigent Gustavo Dudamel artiest van het jaar. Mariss Jansons, chef van het Concertgebouworkest, werd deze week door het blad Opernwelt uitgeroepen tot dirigent van het jaar voor de productie van Tsjaikovski’s Jevgeny Onjegin voor De Nederlandse Opera.