Gelukkige zege Jong Oranje

Jong Oranje heeft ook de derde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2013 in Israël gewonnen. Na eerdere zeges op Bulgarije en Luxemburg won de ploeg van bondscoach Cor Pot gisteravond in Innsbruck met 1-0 van Jong Oostenrijk.

Jong Oranje stond bijna de hele wedstrijd met de rug tegen de muur, speelde ook nog eens een half uur met tien man, maar won dankzij een fraai doelpunt van Nacer Barazite.

De aanvaller van Austria Wien werd in de beginfase aangespeeld door Twente-speler Leroy Fer en knalde de bal via de onderkant van de lat in de kruising van het Oostenrijkse doel. De thuisploeg kreeg kans op kans maar stuitte op Jeroen Zoet, die door RKC is gehuurd van PSV.

Na een uur spelen kwam een einde aan zijn uitblinkersrol. Na een fout van Feyenoorder Stefan de Vrij vergreep Zoet zich aan de doorgebroken Oostenrijker Andreas Weimann en dat leverde hem een rode kaart op.

Zijn vervanger Marco Bizot, door Ajax verhuurd van Cambuur, stopte bij zijn eerste balcontact de toegekende strafschop. Jong Oranje staat nu met negen punten uit drie duels bovenaan in de poule.