Geen hoger beroep in zaak Floor van der Wal

Het OM verwacht niet dat in hoger beroep een hogere straf wordt opgelegd.

. Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak Floor van der Wal. De man die de cabaretière in maart doodreed kreeg vorige maand een jaar celstraf opgelegd, terwijl vier jaar was geëist voor doodslag.

Het OM laat het hierbij omdat het niet verwacht dat het hof in hoger beroep een langere straf oplegt, zei een woordvoerder gisteravond. Het voortduren van de zaak zou bovendien erg belastend zijn voor Van der Wals familie.

De 26-jarige Van der Wal werd in maart door een auto geschept op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Uit het politieonderzoek bleek dat de veroordeelde veel te hard reed en zich niet aan de verkeersregels hield.

De 25-jarige Mohammed S. werd snel gevonden, omdat hij tijdens het ongeval een van zijn kentekenplaten had verloren. Hij werd dezelfde dag nog aangehouden. S. is door de Amsterdamse rechtbank schuldig bevonden aan roekeloos rijden, met de dood tot gevolg. Hij is veroordeeld tot een jaar celstraf en raakt voor vijf jaar zijn rijbewijs kwijt. Die straf is nu definitief.

Floor van der Wal werd dit jaar lid van de Comedytrain, en gold als aanstormend talent. (Novum)