EU keurt overname Skype door Microsoft goed

De website van Skype, dat wordt overgenomen door Microsoft. Foto Reuters / David Loh

De Europese Commissie heeft vandaag ingestemd met de voorgenomen overname van de populaire internetbeldienst Skype door Microsoft. Volgens de Europse Commissie zorgt de deal niet voor een beperking van de concurrentie in Europa, meldt persbureau Novum. Met de overname is een bedrag van 8,5 miljard dollar gemoeid.

De goedkeuring lijkt de laatste stap te zijn in het overnameproces. Brad Smith, onderdirecteur van Microsoft, zei in een verklaring blij te zijn met het besluit. Volgens hem is het een ‘belangrijke mijlpaal’, omdat het bedrijf nu ‘groen licht heeft gekregen van zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie’.

De aankoop van Skype is belangrijk voor de toekomstige strategie van Microsoft. Het bedrijf probeert op de mobiele telefoonmarkt een grotere rol te gaan spelen en Skype zou hierin een belangrijke rol spelen.