Zaak medici opnieuw

Bahrein lijkt gezwicht onder internationale druk over eerder vonnis.

De openbaar aanklager in Bahrein heeft een civiele rechtbank opdracht gegeven twintig artsen en verpleegkundigen die veroordeeld waren tot lange celstraffen opnieuw te berechten. Dat maakte de regering van Bahrein gisteren bekend. De medici waren veroordeeld omdat zij de soennitische monarchie ten val zouden hebben willen brengen door het verspreiden van verzonnen verhalen.

In een verklaring lijkt de regering van Bahrein het vonnis ongeldig te verklaren. Een speciale veiligheidsrechtbank veroordeelde de artsen en verpleegkundigen vorige week tot celstraffen variërend van vijf tot vijftien jaar. De rechtsgang werd fel bekritiseerd door mensenrechtenorganisaties en VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. (AP)