Weer

Vandaag trokken talrijke buien over het land en waaide het stevig. Warmer dan 17 graden werd het niet. Met een naar noordwest draaiende wind wordt het de komende dagen nog een stuk frisser.

In de loop van vanavond neemt de buiigheid vanuit het noordwesten weer toe. Vooral vannacht vallen er geregeld pittige buien, lokaal met onweer en hagel. Tijdens buien komen vooral aan zee zware windstoten voor van 90 tot 100 kilometer per uur. Het koelt af naar 8 tot 11 graden.

Morgen is het ook een komen en gaan van buien die vanaf de Noordzee van noordwest naar zuidoost over het land trekken. Tussen die buien door is er wel af en toe ruimte voor de zon. De meeste regen valt in de kustprovincies, maar ook landinwaarts kan het stevig plenzen. Tijdens buien komen soms zware windvlagen voor en het kan daarbij ook onweren. Met een harde noordwestenwind wordt het niet warmer dan 13 à 14 graden.

Het weekeinde begint ronduit kil, met zaterdag slechts 12 graden op de meeste plekken. Ook dan vallen nog stevige buien met plaatselijk veel regenwater.

Zondag draait de wind naar zuidwest en is het met 15 tot 17 graden iets minder guur. Het blijft echter wel nat, het regent soms zelfs langdurig.