Uitgeslapen? Dan een optimistischer tweet

Twitteraars hebben ’s ochtends en in het weekend het beste humeur.

Hun stemming neemt in de loop van de ochtend af, om ’s avonds weer te stijgen en rond middernacht te pieken. Dat beschrijven sociologen van Cornell University in Science. Ze telden woorden die positieve en negatieve gevoelens uitdrukken met een daarvoor ontwikkeld tekstanalyseprogramma in 509 miljoen tweets, getwitterd door 2,4 miljoen mensen tussen februari 2008 en januari 2010. Volgens de onderzoekers weerspiegelt het humeur in de tweets de slaappatronen van de twitteraars: slaap maakt blij. Mensen met verschillende dag- en nachtritmes verschillen dan ook in het verloop van hun stemming. En in het weekend is het twitterhumeur beter. In de Verenigde Arabische Emiraten, waar mensen van zondag tot donderdag werken, was het humeur op vrijdag en zaterdag het best. (NRC)