uit voor kinderen

Superhelden

Over helden gaat de Kinderboekenweek en in het Rijksmuseum kan je zelf held worden. Een toneelspeler gaat met je het museum in om te kijken naar helden op schilderijen. En dan mag je kiezen: in wat voor kostuum wil je in een toneelstuk spelen: zeeheld, schutter of liefdesheld? Ook kun je de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum bekijken met de originele prenten van schrijvers die de Gouden en Zilveren Penselen hebben gewonnen; de prijzen voor de mooiste kinderboekillustraties. Inl. rijksmuseum.nl

SuperDolfje

Wil je op de foto als Dolfje Weerwolfje? Kom dan 8 okt. tussen 14-16u naar Selexyz Dominicanen in Maastricht. Ook kun je een eigen boekomslag laten maken waarbij je zelf SuperDolfje bent, naar het nieuwste boek van Paul van Loon. Inl. dominicanen@selexyz.nl

Prins op het witte paard

Op 8 okt.(10-12u) lezen Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing in theater Kikker in Utrecht voor uit hun Kinderboekenweekprentenboek Prins op het witte paard. Res: 030 2322057