Tony Martin wint tijdrit in de Ronde van Peking

Tony Martin won zijn eerste race als wereldkampioen tijdrijden.

De Duitser van HTC-Highroad schreef woensdag de tijdrit in de Ronde van Peking op zijn naam. Martin had 13.33 minuten nodig voor het 11,3 kilometer lange parcours tussen het Vogelneststadion en het olympische zwemstadion in de Chinese hoofdstad. Martin bleef vier Britten voor. Zijn directe belager David Millar (Garmin-Cervélo) gaf zeventien tellen toe. Daarachter deed Team Sky goede zaken. Op 24 seconden werd Alex Dowsett derde voor Chris Froome (13.59 minuten) en Stephen Cummings (14.08 minuten). Lars Boom werd zesde. De Raborenner legde het parcours af in 14.09 minuten. Later werd Boom door de jury teruggezet in de uitslag. Hij zou te veel profijt hebben gehad van het feit dat ploegleider Erik Dekker te dicht met zijn wagen in de buurt van zijn coureur reed. Boom kreeg twintig strafseconden en staat nu dertigste. Door de straf van Boom is Niki Terpstra nu de beste Nederlander op 46 seconden. De vijfdaagse Ronde van Peking wordt dit jaar voor het eerst gereden. (Novum, NOS)