Oud-directeur crèche Hofnarretje opnieuw verhoord in zedenzaak

De voormalig directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje is gisteren opnieuw gehoord in het onderzoek naar de Amsterdamse zedenzaak. Het verhoor van Albert Drent vond plaats als afronding van het onderzoek naar hem. Dat heeft het OM bevestigd.

Drent is al drie keer eerder gehoord. Een aantal ouders van slachtoffers in de zedenzaak heeft aangifte gedaan tegen hem. Het OM verwacht dit najaar bekend te kunnen maken of hij zal worden vervolgd.

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M., heeft bekend meer dan 85 jonge kinderen te hebben misbruikt. M. werkte onder meer bij Het Hofnarretje, dat inmiddels is omgedoopt tot De Vlinderheuvel. Een andere medewerker van de crèche werd opgepakt wegens ontuchtig chatten met een minderjarige. Drent is nog eigenaar, maar bemoeit zich niet met de dagelijkse leiding. De commissie-Gunning, die onderzoek deed naar het misbruik op crèches, had kritiek op het Hofnarretje. Leiders waren te lang alleen met de kinderen. Signalen van misbruik werden niet goed opgepakt.