OM: ontuchtverdachte Harlingen kon drie jaar zijn gang gaan

De 27-jarige Harlinger die verdacht wordt van ontucht met dertig jongeren tussen de 11 en 16 jaar, kon drie jaar lang zijn gang gaan. Dat heeft het openbaar ministerie in Leeuwarden tegenover NRC Handelsblad bevestigd.

Volgens medewerkers van de club gaat het om Jasper D, die in Franeker werkzaam is als computerexpert.

Jasper D. coachte samen met zijn broer de B1 (15-16 jarige jongens) van VV Harlingen. Zijn broer lichtte de groep dinsdagavond in over de aanhouding van hun trainer, maar de meeste spelers waren al op de hoogte. Een jeugdspeler, die anoniem wil blijven:

“Toen hij niet meer kwam opdagen zijn we natuurlijk wel gaan kijken hoe het zat.”

De verdachte werkt in Franeker bij een computerbedrijf. De eigenaar laat per mail weten dat Jasper D. zich enkele weken geleden ziek meldde. Hij zou overspannen zijn geraakt nadat een oplichter het bedrijf aan de rand van de afgrond had gebracht (een kwestie waar tv-programma Tros Opgelicht begin vorige maand aandacht aan schonk).

Bekijk hier de bewust aflevering van Tros Opgelicht:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Volgens het OM dwong Jasper D. zijn slachtoffers nooit tot ontuchtige handelingen. Zij hielden hun kleren aan, de verdachte zelf was wel vaker naakt. Niet alle misbruikte jongeren – in de meeste gevallen gaat het om jongens – zijn lid van VV Harlingen. Er waren ook buurtjongeren en hun vrienden bij betrokken. In het huis van de verdachte werd foto- en filmmateriaal aangetroffen.

Volgens jeugdvoorzitter Wessel Regtop heeft een familielid van Jasper D. de club gewaarschuwd dat er ontuchtige handelingen in diens huis werden verricht. Het OM wil dit niet bevestigen.

http://nos.nl/video/279559-man-gearresteerd-in-harlingen-in-grote-misbruikzaak.html

    • Karin de Mik en Danielle Pinedo