Kortkolom cultuur

‘Kosten voor tv-serie The Simpsons te hoog’

Los Angeles. De kosten van de succesvolle animatieserie The Simpsons zijn te hoog. Twentieth Century Fox Television meent dat „we onder het huidige model geen nieuwe afleveringen kunnen maken”. Inmiddels zou aan de acteurs die de stemmen leveren voor de personages Homer, Marge en Bart Simpson zijn gevraagd salaris in te leveren. Naar verluidt verdienen zij 8 miljoen dollar per aflevering. De stemacteurs zouden op hun beurt hebben voorgesteld 30 procent van hun salaris in te leveren, maar ze willen dan wel deelnemen in de opbrengst van de merchandise. (AP)

Adele kampt weer met stemproblemen

Londen. De Britse zangeres Adele heeft haar hele tournee door de Verenigde Staten moeten afzeggen. De jonge zangeres heeft weer stemproblemen en heeft besloten voorlopig niet op te treden. Wat begon in januari met een griepje dreigt inmiddels uit te draaien op een gezondheidsdrama. Tot twee keer toe zijn er bloedingen op de stembanden van Adele gevonden. „Als ik zo blijf doorgaan, loop ik het risico dat ik mijn stem voorgoed beschadig”, aldus de zangeres op haar website. (Novum)