Opinie

Haast

Mijn dochter van 9 maanden heeft een nare hoest en daarom besluit ik nog voor schooltijd naar de huisarts te gaan. Gehaast zet ik mijn vier kinderen in de auto. Het stoplicht op de – stille – kruising springt van oranje op rood. Ik rijd door. In mijn spiegel zie ik een motoragent. Hij maant

Mijn dochter van 9 maanden heeft een nare hoest en daarom besluit ik nog voor schooltijd naar de huisarts te gaan. Gehaast zet ik mijn vier kinderen in de auto. Het stoplicht op de – stille – kruising springt van oranje op rood. Ik rijd door. In mijn spiegel zie ik een motoragent. Hij maant me te stoppen. Ik kan mijn tranen nauwelijks bedwingen, maar ondanks mijn smeekbeden schrijft hij nors een bekeuring uit. Enigszins ontdaan laad ik mijn bezorgde meisjes weer in de auto. Dan zie ik dat de motoragent de verkeerde kant van een eenrichtingsweg in wil slaan. Hij stopt. Hij kijkt even om zich heen. Dan rijdt hij door.

Mieke Breedijk