Drie verdachten gearresteerd omtrent explosie op strand Ritthem

De krater op het strand van Ritthem. Foto Twitter / @YouriNL

In verband met de explosie op het strand in Ritthem, bijna twee weken geleden, zijn vandaag drie verdachten aangehouden. De politie viel aan het einde van de middag een woning in Oost-Souburg binnen, drie kilometer vanaf Ritthem.

Het Openbaar Ministerie in Middelburg wil verder geen informatie kwijt, meldt Novum. Wel is duidelijk dat de woning is doorzocht waarbij leden van onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) betrokken waren, weet Nu.nl.

Bij de explosie in de avond van 23 september werd een caisson, een betonnen funderingsconstructie uit de Tweede Wereldoorlog, vernield.

De ontploffing sloeg een diepe krater in het strand en betonnen brokstukken lagen honderden meters verder. Vanwege de knal sneuvelden ruiten van een woning in de buurt.

Eerder meldde de politie dat de caisson ontplofte door een zeer zwaar explosief. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een aangespoelde zeemijn of een ander explosief uit de Tweede Wereldoorlog, maar dat bleek niet het geval te zijn. Of de betonnen funderingsconstructie moedwillig is opgeblazen, was tot nog toe onduidelijk.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers