Drie muzikanten in één

cd pop Girls: Father, Son, Holy Ghost ****

Toen Girls twee jaar geleden debuteerde met het weergaloze Album, met daarop in ruis en slechte geluidstechniek verstopte muziekparels, was niet te voorzien dat voorman Christopher Owens meer in zijn mars had dan lui klinkende lo-fi. Maar op het nieuwe Father, Son, Holy Ghost klinkt de zanger/gitarist uit San Francisco als drie muzikanten tegelijk. Een die nog altijd languissante tearjerkers speelt (Vomit), een die vrolijke nummers schrijft (Magic) en een die van ouderwetse hardrock houdt, zoals blijkt uit de solo’s in Die.

Dat maakt Father, Son, Holy Ghost tot een verrassende en soms verwarrende ervaring. Maar welke stijl de liedjes ook hebben, ieder nummer is een prachtig opgebouwde popsong. Soms zijn de nummers zelfs beter dan de uitvoering; in Magic blijft Owens’ schor slepende stem achter bij dit opgewekte deuntje, inclusief la-la-la zingende achtergrondzangeressen. Christopher Owens heeft op de nieuwe cd gezorgd voor een evenwichtiger geluidsbeeld. Maar de minder rafelige klank doet niet af aan de nog altijd rafelige emoties.

Girls treedt op: 16 nov OT301, Amsterdam.

    • Hester Carvalho