China heeft iPhone 5 al

Twee dagen na de presentatie van de nieuwe iPhone 4S duikt in China alweer de eerste nieuwe nep-iPhone 5 op.

In de hele wereld is het apparaat nog niet te koop, maar in China kunnen consumenten de iPhone 5 al bestellen.

De nep-smartphones zijn te koop voor ruim 20 euro, onder meer via Taobao.com, de marktplaats.nl van China met meer dan 300 miljoen actieve gebruikers. Eén van de ‘gebruikers’ schrijft op Taobao: „Het is echt geweldig. Ik heb het apparaat al een paar dagen en het is het geld meer dan waard.”

Apple presenteerde dinsdag de nieuwe iPhone 4S, die vooral een uitbreiding van de huidige iPhone 4 bleek. Geruchten dat Apple met een vijfde versie van de iPhone zou komen, bleken niet te kloppen.

Apple heeft wel vaker problemen met Chinese namaakproducten. Eerder werden in juli in de stad Kunming in Zuidwest-China complete nep-Applewinkels ontdekt, compleet volgens de voorschriften van Apple gemaakt. Volgens een Amerikaanse blogger, die voor het eerst over de winkels publiceerde, wisten zelfs de werknemers niet dat ze niet voor Apple werkten. (NRC)