Weer

Vandaag werd een serie nazomerdagen afgesloten. Ervoor in de plaats komt een koel en wisselvallig weertype.

Vannacht gaat het vanuit het westen regenen. Morgenochtend trekt de achterzijde van het regengebied tijdens de ochtendspits oostwaarts. Hierin kunnen felle buien verscholen zijn, met onweer en flinke windstoten. In de tweede helft van de ochtend volgen opklaringen. Landinwaarts blijft het tot de avond droog, maar langs de kust vallen in de loop van de middag weer buien. De westenwind is vlagerig en boven land soms vrij krachtig, aan de kust soms hard, windkracht 7. De temperatuur ligt al vroeg op 15 of 16 graden en zal overdag niet meer stijgen, ondanks de doorbrekende zon. Een duidelijke aanwijzing dat de aangevoerde lucht kouder wordt.

In de nacht naar vrijdag houden de buien in de kustprovincies onverminderd aan, ook met onweer. Daardoor kunnen neerslaghoeveelheden flink oplopen.

Vrijdag worden talrijke buien afgewisseld door opklaringen. Bij een stevige noordwestenwind, die aan zee soms hard is, wordt het slechts 13 graden.

Zaterdag verandert er weinig, maar zondag is het tot in de middag waarschijnlijk droog. Later die dag gaat het opnieuw regenen.