Trailerrecensie: The Girl with the dragon tattoo

De eerste teasertrailer was flut, geen touw aan vast te knopen. De makers van The Girl With The Dragon Tattoo – David Finchers remake van Män som hatar kvinnor (2009), wat weer de Zweedse verfilming was van het eerste deel van de megabestsellende Millenniumreeks van Stieg Larsson – deden er dus verstandig aan nog maar vast een stukje van de film vrij te geven. Eerst zelfs acht minuten in het voorprogramma bij het filmfestival van Toronto, een kleine vier minuten voor de rest van de wereld. De Zweedse film was uitstekend en maakte van Noomi Rapace op slag een ster, als hacker Lisbeth Salander. Dat is een hard act to follow voor Rooney Mara, die hetzelfde personage speelt in de remake. Of het wat wordt, valt niet te zeggen want daarvoor is deze trailer te versnipperd. Voorpret? Niet echt. Verwacht: 19 januari 2012.