Opinie

    • Ik

Premium seat

Maandagochtend. In de Londense metro vind ik een plaats naast een oudere man met een wandelstok. Hij kijkt me streng over zijn jarentachtigmontuur aan en bast: „Do you realize that this is actually a premium seat?” Verbouwereerd kijk ik hem aan. „Excuse me?” „The seat next to mine, it’s a premium seat. Don’t worry, you

Maandagochtend. In de Londense metro vind ik een plaats naast een oudere man met een wandelstok. Hij kijkt me streng over zijn jarentachtigmontuur aan en bast: „Do you realize that this is actually a premium seat?”

Verbouwereerd kijk ik hem aan. „Excuse me?”

„The seat next to mine, it’s a premium seat. Don’t worry, you don’t have to pay extra – you’re lucky today!”

En dan, guitig: „I’m old, I can say these sort of things you see.”

Froukje van der Meulen

    • Ik