Oud-directeur Hofnarretje opnieuw gehoord in zedenzaak

Het gebouw van 't Hofnarretje eerder dit jaar. Inmiddels heet het kinderdagverblijf De Vlinderheuvel. NRC / Maurice Boyer

Voormalig directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje Albert Drent is vandaag opnieuw gehoord in het onderzoek naar de Amsterdamse zedenzaak. Het verhoor vond plaats als onderdeel van het afronden van het onderzoek naar de zaak. Dat meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vanavond aan persbureau Novum.

Tegen Drent is aangifte gedaan van nalatigheid door ouders van slachtoffers in de zedenzaak. Als het onderzoek naar de zaak is afgerond, wordt besloten of Drent strafrechtelijk wordt vervolgd. Het plan is volgens de woordvoerder het onderzoek in het najaar af te ronden.

Het is overigens niet de eerste keer dat met de voormalig directeur van het kinderdagverblijf is gesproken over de zaak. Drent is al drie keer eerder gehoord, zegt de woordvoerder.

Hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. heeft bekend meer dan 85 jonge kinderen te hebben misbruikt. M. werkte onder meer bij Het Hofnarretje, dat inmiddels overigens is omgedoopt tot De Vlinderheuvel.

    • Pim van den Dool