Nieuw record: dit is het snelste doelpunt ooit gescoord

Het blijft natuurlijk lastig om wereldwijd alle divisies te monitoren, maar naar het schijnt is sinds zaterdag het snelste doelpunt ooit gemaakt door Michail Osinov. De 35-jarige Rus van FC MITOS Novocherkassk had 2,68 seconden nodig om het net te doen bollen.

MITOS, uitkomend in de zuidelijke divisie van de Russische tweede liga, is niet bepaald een hoogvlieger. Zo ook niet Osinov. U kent hem heel misschien van zijn achtjarig dienstverband bij FC Rostov, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Osinov verbrak een record uit april van dit jaar. Toen werd gescoord na 3,2 seconden door Carlos Almeida van FC Oliveira do Hospital, dat juist was gedegradeerd naar amateurniveau. Hiervoor zou de Saoediër Nawaf al-Abed, die er twee jaar geleden een seconde langer over deed dan Osinov, recordhouder zijn geweest.

Een bekendere snelle treffer is onder meer die van Roy Makaay namens Bayern München tegen Real Madrid in 2009. De Nederlandse oud-spits is hiermee nog steeds de snelste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Champions League.

Recordtreffer van Das Phantom:

En als je het over ‘snel’ hebt, kun je ook denken aan snelheid. Een van de hardste poeiers ooit kwam van de voet van eveneens een Nederlander: de onvolprezen Jimmy Floyd Hasselbaink:

Onbevestigd: 176 km/u…

De hardste vrije trap ooit staat waarschijnlijk op naam van “Ronny” Heberson Furtado de Araújo. In 2006 haalde hij namens Sporting Lissabon uit met 210,9 km/u. Ook Zlatan Ibrahimovic en Roberto Carlos hervatten het spel ooit met een kneiter van een vrije bal.