Na 23 jaar dan toch een einde aan The Simpsons?

Screenshot uit The Simpsons Movie (2007). Foto Fox

Halen Marge, Homer, Bart en Lisa wel hun zilveren jubileum? Producent Twentieth Century Fox Television dreigt de stekker uit The Simpsons te trekken omdat de kosten van de serie te hoog zijn geworden.

De stemacteurs willen niet akkoord gaan met een salarisverlaging van 45 procent. Dat is natuurlijk fors, maar op dit moment verdienen elk van de zes acteurs zo’n acht miljoen dollar per seizoen. Volgens Fox moet dat gehalveerd worden: “wij vinden dat deze briljante serie door kan en zou moeten gaan, maar we kunnen onder het huidige financiële model geen nieuwe afleveringen maken”.

Hoe de onderhandelingen aflopen, de acteurs zouden hebben aangegeven akkoord te willen gaan met een kleinere salarisverlaging en royalties voor merchandise en herhalingen, zal bepalend zijn voor de toekomst van de serie die 23 jaar geleden voor het eerst op de beeldbuis verscheen. Worden het herhalingen? Of verzilvert de geliefde, dommige Homer Simpson dan toch nog zijn jubileum?

http://youtu.be/R4i8SpNgzA4