‘Microsoft overweegt bod op Yahoo’

Foto Reuters / Fred Prouser

Microsoft overweegt een bod op internetbedrijf Yahoo uit te brengen. De softwaregigant wil het bod mogelijk samen met een tweede partij uitbrengen. Dat meldt persbureau Reuters vanavond.

Reuters zegt zich te baseren op bronnen die “bekend zijn met de situatie”. Als voorbeeld wordt een hooggeplaatste leidinggevende van Microsoft aangehaald. Hij zegt dat er binnen het softwarebedrijf nog geen definitief besluit over het uitbrengen van een bod op Yahoo is genomen.

Microsoft deed in 2008 ook al eens een onsuccesvolle poging om Yahoo over te nemen en is ook nu zeker niet de enige partij die geïnteresseerd is in het internetbedrijf. Yahoo, dat volgens Reuters zo’n 18 miljard dollar waard is, staat volgens ingewijden ook in de belangstelling van koopjeswinkels als Providence Equity Partners, Hellman & Friedman en Silver Lake Partners. Daarnaast zouden ook het Chinese e-commercebedrijf Alibaba en het Russische technologiebedrijf DST Global interesse in Yahoo hebben.

Microsoft wilde, net als andere mogelijke kopers, tegenover Reuters geen commentaar op de geruchten geven. Ook Yahoo was niet bereid het persbureau te woord te staan.

Hoewel een overname door Microsoft van Yahoo in 2008 mislukte, werken de bedrijven sinds een paar jaar wel al intensief samen. Zo hebben de bedrijven, in hun concurrentiestrijd met Google, de krachten gebundeld op advertentie- en zoekgebied.